Cem Akkılıç

Cem Akkılıç
Takunya Libidocusu
türbanlı kızlar uydurma ayet nur 31

2009 Blog Ödülleri aldatmacası!

Vurgun ve sahtekarlık devam ediyor... Hortumcular iş başında...


Asla kazanamayacağınız ve ne olduğu belli olmayan bir yarışmaya katılarak, birilerinin sizin sırtınızdan binlerce Euro para kazanmasına izin vermeyin! 
2008 ve devamında yapılan sözde oylamalarda tek bir katılımcı bile ne kadar oy aldığını  öğrenememişti. Süslü, aldatıcı laflarla blog sahiplerini kandırıp sırtlarından para kazanan bu kişilere prim vermeyiniz.

Size söylediklerinin hepsi birer yalandan ibaret emperyalist oyunları çünkü. Bloglar birbirlerini tanıyacakmış yalanıyla başlayan ve perde arkasında binlerce Euro paranın döndüğü tuzağa yem olmayın.


Daha önce yarışmaya katılan blogların sahiplerini bularak sorun bakalım, ne kadar oy aldıklarını öğrenebilmişler mi?


Şimdi akla şu soru gelebilir; Cem Akkılıç yarışmayı kazanamadı ve böyle konuşuyor?

İlk yarışma başlamadan önce yani 2008 yılında yazdığım yazılar var. Aşağıda linklerini vereceğim. Yarışma 2008 de başlamadan önce tepki vermiştim. Yani yarışmaya hiç katılmamıştım. Hatta 2008’de sponsor olan firmalarla bizzat ben görüşmüştüm yarışma öncesi. Microsoft hilesini de ortaya çıkartmıştım. Zaten bu iş hiç zor olmamıştı. Bir e-posta yollayarak gerçeği öğrenmiş ve o yazıyı da paylaşmıştım.

Ayrıca BÖ denilen sahte organizasyonda zaten SİYASİ BLOG kategorisi hiç bir zaman olmadı. Olsaydı bile bu tip sahtekârlıklara yem olmadan önce mutlaka aratırırdım ki öyle yaptım. Pasta-börek tarifi yazmıyorum sonuçta.

Türkiye’de blogçuluk gelip geçici bir heves. İnsanlar yarışma lafı duyunca heyecanlanıp olaya bakmadan balıklama atlıyor ve bu hortumculara büyük paralar kazandırıyorlar.

Eskisi gibi yarışmanın ‘’ÖDÜLÜ’’ önceden söylenmiyor. Çünkü ne kadar para toplanacak belli değil. Ödülü belli olmayan bir yarışma olur mu? İşte oluyor…

Devletin bu işe ciddi şekilde el atmasının zamana gelmedi mi? Bu adamlar ne kadar para indiriyorlar ceplerine? Ne kadar vergi veriyorlar? 


Her yıl yaptıkları bu organizasyondan tahmini 50.000 Euro parayı cebe indirirken, kendi belirledikleri kanıtlanmış olan birkaç blogcuya uyduruk ödüller veriyorlar. Blogculuk gelip geçici bir heves olduğu için her yıl yeni blogcu bulmakta zorlanmıyorlar. Mesela 2 yıl önceki yarışmaya katılan tüm blogları inceleyin… Sahiplerinin yazı yazmayı çoktan bırakmış olduklarını görürsünüz.
Bizim millet zaten bu tip şeylere bayılır. Yarışma heyecanı, ödül mödül dedin mi zargana gibi atlar!..

Organizatör Eray Endeş isimli şahıs ortalıkta başarılı girişimci pozlarında caka satıyor. NTV’de çalışıyorum diyor. İyi ama NTV neden bu ödülleri duyurmuyor?
Çünkü kanalda biliyor bu işin uyduruk olduğunu.


TEZGAH NASIL KURULUYOR!

Bakın size bu BÖ’cü arkadaşlarla ilgili kısa bir anımı anlatayım. 2 yıl önce sözde oylamaların başlamasına kısa süre kala numaradan e-posta yolladım bunlara. Dedim ki, ben size sponsor olmak istiyorum, x firmasının sahibiyim. Şartlarınız nedir?

İnanın 3 dakika geçmeden geri dönüş yapıp, şartname ile ilgili bir PDF dökümanı yolladılar. Açtım dosyayı, kemiksiz 1000 Euro’dan tırmanıp, 5000’e kadar çıkıyorlar. Yani ben firmamın reklamını yapıp bu arkadaşlara sponsor olacağım, ÖDÜL gecesi kiralanan salonda firmamın bayrağını asacağım falan filan…
Şimdi işin can alıcı noktasını anlatayım.
Yarışmaya katılan blogların birçoğu, yarışmadan sonra bunlara bir e-posta atıp, ‘’kardeş biz yarışmaya katıldık ama ne kadar oy aldık, bir söyleyin yahu’’ tarzında sorular sordular.

Tek bir blog yazarı bile ne kadar oy aldığını öğrenemedi. -İsteyen önceki yarışmalara katılan blogcuları bulup sorabilir- İş paraya gelince sponsor olmak isteyene anında geri dönüş yapan Eray Endeş takımı, yarışma bittikten sonra birer e-posta bile yollamak zahmetine katlanmadılar. Eee zaten binlerce kişiye geri dönüş yapmak zor olmalı… Cebine önceden kemiksiz 50.000 Euro parayı indirmişsin, ödül töreni için kıytırık bir salon kiralayıp arkadaşlarına ödül diye DEMO VISTA kaktırıp 2 kilo kuru pasta ve sallama çay ile gece düzenlemişsin… Şimdi kalkıp binlerce blogcuya dönüp, sen şu kadar oy aldın demezsin. Zaten demediler!.. 


Dört yıldır millettin sırtından sağlam paralar indirdiler ceplerine... Bir sorun bakalım ne cevap verecekler, sen yarışma düzenliyorsun, hani bunun Noteri?

Cem Akkılıç 

* * *


Şimdi altta vereceğim linklere bir göz atın ve kararınızı verin.

Aldatmaca ve para hırsı tam gaz devam ediyor.

BALON ÖDÜLLERİ ''BÖ 2011''
3 Adet başlık sunuyorum sizlere.


Yukarıda ki kırmızı başlıkları tıklayıp yazılarımı okuduysanız ve hala ikna olmadıysanız yarışmaya katılın ve ödül gecesi birilerinin nasıl köşe olduğunu, sizleri sallama çayla uğurlayacaklarını yaşayarak görün…

Ödülsüz yarışma olur mu? Olmaz. Bunlar ödülü yarışma bittikten sonra açıklıyorlar. Neden? Çünkü hangi sponsordan ne kadar otlanacaklarını başlarken bilmiyorlar. Zaten sponsor olarak gösterdikleri firmaların çoğu yalan. Sadece katılmış gibi gösteriyorlar. İlk yarışmada DEMO VISTA kakalamışlar, yarışmanın başında ödülü açıklamamışlardı. Artık anlayın işte.


Microsoft sözde ilk yarışmaya SPONSOR olmuştu. Amerika microsoft ile bağlantı kurup bunun kocaman bir yalan olduğunu kanıtlamıştım. Zaten daha sonra firmanın ismi sponsorlar arasında gözükmedi.

Blogger dedikodusu isimli blog, bu sahtekârları bakın nasıl anlatmış. Harika yazısını buradan okuyun.


***

BİNLERCE EURO KAZANIP DERECE ALAN BİR KAÇ BLOGCUYA DEMO VİSTA KAKALAMIŞLARDI! 



DİKKAT : ALEXA RANKINIZ 200.000' den aşağı değilse, BU YARIŞMAYA KATILMAYINIZ. Geçen yıl zaten kendi yakınlarına derece vermişlerdi...


Amaç katılımı artırıp, sponsorlara şirin gözükmek çünkü. Ehh ne de olsa işin ucunda mangır var!..


* * *

Blog Ödülleri hakkında yazdıklarımdan dolayı gelen yorumlardan bazıları;
Ciddi ve çok takip edilen bir wordpress blogcusu yazılarım ve yorumlarım için; ''son zamanlarda duygularıma bu derece tercüman olan başka bir yorum daha okumadım'' demiş ve kanıtlı, belgeli yazılarıma destek olmuştu. TIKLAYIN.



HAKKI CEYLAN kendi blogunda durumu eleştirmişti. Yazısı burada.



Birçok blog yazarı 2008 Blog Ödülleri adı altında yapılan sahteciliğe dikkat çekmiş, bunlardan Bildigim.com sitesi, ilgili yazımın tamamını alarak okuyucularına duyurmuştu. 


 * * *


İlşad Özkan isyan ederek bu tuzaklar ve Eray Endeş isimli kurnaz hakkında bakın neler yazmış.

Blog Ödülleri bir yarışma değil, blogcuların birbirine tutuşturulduğu ve çevresinden oy dilendirildiği bir horoz dövüşüdür. Tüm bu gürültüden kazançlı çıkansa blogcular değil, organizasyonu yapanlar ve para aldıkları sponsorların gözünü boyayan Blog Ödülleri organizatörleridir.

Bir de şu var, blogculuk bazıları için benimki gibi ciddi bir iş, bazıları içinse gelip geçici bir eğlencedir, insanlar “ne olacak ki, katılayım” diye katılıp kalabalık yaratıyorlar. Şöhret herkese tatlı geliyor, sanıyorlar ki mühim ve ciddi bir organizasyondur bu…

Katılım için daha başka sebepler de sayılabilir ama kimse üç kuruşluk Ülker Pötibör sepeti gibi “harika ödüllere” heves etmiyor olmalı, orası kesin. Yazının devamı burada



BLOG ÖDÜLLERİ BÖ pardon BALON ÖDÜLLERİ AÇIKLANDI.
Bakın ödül olarak neler verdiler… Yazısı burada.

13 yorum:

Bodrum dedi ki...

öncelikle bloğuma bu uyarıcı yorumunu attığın için tşk.. tabi internet ortamında bile ne oyunlar dönüyor .insanlar kandırılıyor..

ayrıca şunu belirtmeden geçemiyeceğim; o türk blog yazarları sitesinde. Atatürke küfreden birinin atılmaması ve senin atılman o sitenin ne kadar boş ve kalitesiz adi bir site olduğunu gösterir. açıkcası o siteye boşvurduğumda kabul edilmediğimde üzülmüşdüm şimdi ise seviniyorum. iyikide kabul edilmemmiş. çünkü bu kadar aşağı ve kalitesiz bir blog sayfasında yazılarımı paylaşmak istemezdim herhalde..gerçekden sarfedilen o küfürlü yorumlar cok iğrenç ve mide bulandırıcı..bu tarz adamlar bastıramamış cinsellik duygularını buralarda gösterip, aslında sokakda dolaşmaya korkan panik ataklı insan tiplemeleri anca sanal ortamda kral kesilebiliyorlar. gerçek hayatta ise bir hiçler!

bu tarz çalişmalar olduğu zaman biraz daha dikkatli olacağım uyardığın için tşk.

Adsız dedi ki...

Bloğunu şans eseri gördüm, blog ödülleri için yazdığın yazıyıda desteklemiyorum değil, ne yaptıklarını bilmeyen bir grup insanın sözde bazı konularda "biz bunların öncüsüyüz" gibi hava yapmaya niyetlendiğini düşünüyorum. www.beyaz.org isimli 7 yıllık sitem ile katıldım, günde 20k minimum tekil hitim varken dereceye giremedim. daha bişey demiyorum :))

Başarılarının devamnı dilerim,
Mehmet Durgut (Beyaz.Org)

Adsız dedi ki...

Cem Akkılıç bu vurgunculuğu kanıtlamış, belgeler sunmuş. İnanılır gibi değil ama tüm bunlara rağmen yarışma dedikleri şeye halen devam ediyorlar. Ne kadar kazanıyorlar, ne kadar vergi veriyorlar kimsenin bildiği yok. Bilinen tek şey süslü yalanlar ve dolandırıcılığın boyutları.

Adsız dedi ki...

Önceki sene bir arkadaşım katıldı bu yarışmaya, ona sordum; katıldığın yarışmanın adı BLOG ÖDÜLLERİ peki verecekleri ödül nedir dedim. Boş boş suratıma baktı. Bizim saf halkımız olduğu sürece bu vurguncular çuvalla parayı götürürler elbette.

Evet o arkadaşım katıldığı blog ödülü yarışmasından ne kadar oy aldığını bile öğrenememişti. Israrla mail atmıştı ama yarışmayı düzenleyenler cevap bile vermemişlerdi. Sahtekarlığın bu kadarı görülmedi.

Esma Çeliker

Adsız dedi ki...

2 yıl önceki yarışma öncesinde bunlara mail atmıştım, sanki sponsor bir firma gibi. İnanın 1 dakika sonra hemen bana dönüp istedikleri paraları gösteren bir PDF dosyası yolladılar. Bu kadar çabuk dönüş yapmaları tuhafıma gitmişti. O dosya hala elimdedir. Binlerce Euro para istiyorlardı.

Sonra yarışma bitti ve katılımcılar ne kadar oy aldıklarını öğrenmek için mailler atmışlardı ama kimsecikler onlara cevap bile vermemişti.

İŞTE ANLAYIN GERİSİNİ.

Adsız dedi ki...

Şimdi bunların Facedeki sayfalarına baktım. 2008 de torpille birinci yaptıkları bir hanım ablamıza reklam yaptırmışlar. Ablamız diyor ki; ben birinci oldum ama ne jüriyi tanırım ne katılımcıları... Komediye bakın... İlk iki yarışmada jüri yoktu. Zaten kendi sayfalarında da bu yıl ilk kez jüri olacak diyorlar. Yani birbirleriyle bile aynı sayfada çelişiyorlar. Tam komedi yani.

Birde bu jüriler binlerce dedikleri blogları neye göre değerlendirecekler. Binlerce sayfa yazı var.

Tamamen çelişkilerle dolu bir olay. AMAÇ ÇUVALLA PARA GÖTÜRMEK.

Cem Akkılıç dedi ki...

Bir okuyucum yarışma ve düzenleyen şahıs Eray Endeş hakkında e posta yolladı. İsmini gizliyorum. Eray Endeş isimli kişinin söz hakkı vardır. İsterse gelip CEVAP YAZABİLİR.

İşte bu sabah aldığım e-posta;

ben senin bütün yazılarını okudum abi, bu adamla da ilgili 62 sayfalık google araması yaptırdım "eray endeş" diye ve misal geçen senenin birincisi babaolmak.com'un 2009'da eray endeş'ten arkadaşım diye bahsettiğini ve beraber trt2'ye çıktıklarını falan gösteren screenshotlar aldım, keza devletşah falan da öyle.

dün bana cevap verdi bu sorum üzerine. ben de tekrar uzun uzun yazdım. öyle kaldı şimdi, cevap yok.

geçiricem bunlara, kararlıyım

Cem Akkılıç dedi ki...

Bir yarışma düşünün ki 2008 den beri yapılıyor ama yarışmadan önce ÖDÜL açıklanmıyor... Millet ise bunu sorgulamıyor. Zaten blogculuk gelip geçici bir heves olduğu için her yıl açılan yüzlerce blogu kandırmaları kolay oluyor. Yarışmaya inanıp katılan blogların büyük çoğunluğu bir yıl sonra çoktan blog yazmayı bırakmış oluyorlar. Bu sahtekarlar yarışmadan önce ödülü açıklamıyorlar... Çünkü açıklasalar hiç kimse katılmayacak. Peki neden açıklamıyorlar? Çünkü sponsorlardan ne kadar para alacakları belli olmuyor... Yarışma bitiyor kim ne kadar oy aldığını bile öğrenemiyor. Böyle bir sahtecilik olabilir mi? Devletin bu işe mutlaka el atması gerekiyor. Bu adamlar o kadar parayı kazanırken kime ne kadar vergi veriyorlar?

Adsız dedi ki...

Yazdıklarınıza katılmamak elde değil. Evet BLOG ÖDÜLLERİ ilk bakışta heyecan uyandırıyor. Ama herne hikmetse kimse ödül nedir diye sormuyor... Şeytanca hazırlanmış bir tuzak...

Adsız dedi ki...

hippi kız diye bir blog türedi bir iki senedir katıldığı yarışmalarca birinci oluyor ama ne hikmetse yazılarının altına yorum atan yok yani pek popüler bir blog sayılmaz, bu sene aday olmuş eğer bu yılki blog ödüllerinde birinci gelirse şaşırmayın bunu da yazın bir kenara

Adsız dedi ki...

Bu sene yarışmaya ben de katıldım ama açıkçası sadece kendimi eğlendirmek için..Hiçbir ümidim yok çünkü.Ve az önce de blogumdan bağlantıları kaldırdım..Uyarılarınız için İlşad'a ve size teşekkür ederim...

Adsız dedi ki...

Benim katıldığım kategoride takipçi sayısı 100'ü bulmayan, alexa ranki 30 milyonda sürünen bloglar ilk 10'a kaldı, ben ve benim gibi çok daha fazla takipçisi olan ve page rank'i yüksek bloglar dururken. bu haksızlık. yarışmanın kendisinde şaibe olmasa bile bu yarışma arkadaşı olanın kazanabildiği bir yarışma, sosyal medyada yüzlerce arkadaşından oy dilenip onları ikna etmeyi başaranın kazandığı bir yarışma, kaliteli blogu göstermiyor.

Cem Akkılıç dedi ki...

Kesinlikle doğru bir tespit.